Metod Dr Vorobjeva

Za razliku od ustaljenih terapija, metod Dr Vorobjeva nije usmeren samo na centar za govor, već pokriva sve nivoe uticaja na govorni aparat: od cerebralng korteksa do dijafragme. Između ostalog, sastoji kompleksnih vežbi tehnika disanja, vežbi dijafragme i psihološkog treninga. Čak i kod najtežih oblika mucanja napredak se primećuje vec četvrtog ili petog dana. Pojavljuje se govor bez napora, rast samopouzdanja, dobro raspoloženje, optimizam. Nakon deset dana grupnih vežbi, nastupa period od šest meseci samostalnih vežbi naučenih tokom terapije.

Kako izgledaju naše vežbe?

Kao prvo održavaju se u toplom, prijatnom okruženju. Mi nismo bolnica, već više „sekcija sa zajedničkim interesovanjem“! Smatrajte da ste postali član tajnog udruženja i tome slično 😉

Kao drugo, vežbe se održavaju u atmosferi gde svi jedni druge razumeju. Saslušaće vas, čak ako u početku i ne uspete da se iskažete. Niko neće ostati zapostavljen. Vežbe se sprovode u malim grupama, kako biste Vi ili Vaše dete mogli da komunicirate, da pratite uspehe prijatelja i postepeno i sami napredujete.

Kao treće, vežbe će se odvijati po etapama. Prvo ćemo zajedno da savladamo takozvanu „hiperaktivnost“ nervnog sistema, jer je upravo to ono što izaziva grčeve pri govoru. Kada svi savladaju tu jednostavnu veštinu – idemo dalje ka javnim nastupima i komunikaciji sa nepoznatim ljudima. To Vam zvuči strašno, zar ne? 🙂 Ali je i podjednako zanimljivo!

Poslednja faza je je – Škola pobednika, gde se okupljaju oni čiji se govor  praktično ne razlikuje od govora  ostalih ljudi. I vi ćete se jednog dana naći u njihovom društvu. To je, moglo bi se reći, „starija grupa“.

Kontaktirajte nas i prijavite se za besplatne konsultacije i prezentaciju. Dođite i upoznajte doktora Vasilija i neke od naših iskusnijih polaznika škole za savladavanje mucanja. Upoznajte se sa programom i podelite svoja iskustva sa ljudima koji Vas razumeju.
Prođite kroz prva tri dana besplatnih grupnih vežbi i onda odlučite da li ćete nastaviti terapiju. Prvi ciklus (10 dana grupne i 6 meseci samostalne terapije), uz obavezno redovno vežbanje dovodi do poboljšanja govora od 90%. Nakon toga možete ponoviti još dva ciklusa potpuno besplatno ukoliko želite da osnažite svoje samopouzdanje i konačno okrenete leđa mucanju.
Time se kompletan kurs lečenja završava, ali se tokom celog života (ukoliko vam se dogodi neki nepredvidiv stres koji može pogoršati govor) možete obratiti Dr Vasji za pomoć i doći na terapiju.

Šta ne smete da zaboravite?

Neće Vam biti dosadno, ali put koji treba da pređete može da Vam se učini teškim. Najvažnije od svega je da se naoružate strpljenjem i da ne odustanete na pola puta.

Primere razbijanja straha od komunikacije sa nepoznatim ljudima, vidimo na dva video snimka zabeležena u Leto 2014 godine u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. Polaznici naše škole mucanja su poklanjali cveće i razgovarali sa prolaznicima.

Vežbe u Knez Mihailovoj ulici