Vežbanjem protiv mucanja

suncica

SUNČICA

„Sve se može kad se hoće. Ako želiš da uspeš, da ti bude lakše onda nekoliko sati treba da provedeš u vežbanju. Treba stalno vežbati, svaki dan i treba da si uporan. „

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Dobar dan, sa nama je Sunčica. Sunčice ti deluješ tako… tiha si, skromna, međutim imaš veoma mnogo snage da vežbaš, uporna si. Sa Sunčicom smo se upoznali pre pola godine.Ispričaj otprilike kako je proerklo tih šest meseci i reci neki savet svima onima koji bi trebalo da pobede taj problem. Gde da nađu snagu i motivaciju za to.

Sunčica: Ja sam prvih nekoliko meseci stalno vežbala dok sam posle, tri i po meseca možda malo više, vežbala svakodnevno. Posle sam malo manje zato što sam bila kod zubara, sređivala zube, onda malo manje zbog tih bolova i svega toga.

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Mnogi nalaze neki razlog da ne mogu da vežbaju: „Imam mnogo obaveza na fakultetu i na poslu. Imam decu, imam mnogo obaveza“ Možda da nam ispričaš ti kako si našla vreme?

Sunčica: Sve se može kad se hoće. Ako želiš da uspeš, da ti bude lakše onda nekoliko sati treba da provedeš u vežbanju.

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Da li se sada bojiš kamere?

Sunčica: Pa možda malo. Pa ne baš tako stalno, ali onako kad je pogledam malo više onda me je malo strah, ali nije toliko strašno. Mislila sammalo više će biti, ali nije to toliko mnogo strašno.

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Naš cilj je, ne samo da savladate strah da razgovarate pred kamerom, nego da dobijete zadovoljstvo od komunikacije. To je cilj. Daj još neki savet, kako treba vežbati da bi bio tako dobar rezultat.

Sunčica: treba stalno vežbati, svaki dan i treba da si uporan, ako ne možeš dobro da pričaš, da se priča malo tiše, šapatom, svakodnevno sve više i više i stalno da se napreže stomak. Ili da si opušten, da nisi napet, jer kada si napet onda ne možeš dobro da pričaš, plašiš se: Kako će ovo biti, kako ću reći?