Iskustva o lečenju mucanja


iskustva_vorobjev_mucanje_thumbDunja P.

Od poslednje terapije mucanja je sve krenulo bolje: Veća aktivnost u školi, širenje kruga prijatelja, porast samopouzdanja. Sagovornici primećuju veliko poboljšanje u govoru pa nema više nelagodnosti kada nešto treba da se verbalizuje, počinje uživanje u razgovoru.

 

 

utisci_terapije_vorobjev_mucanje_thumbJovan D.

Manje mucanja od susreta sa Dr Vorobjevim. Mnogo bolji rezultati u školi, bez panike pred tablom.  popravio se govor i u komunikaciji sa drugovima.

 

 

vorobjev_vezbe_mucanja_thumbNevena M.

Redovne vežbe učinile su da okolina primeti poboljšanja u govoruRadila sam redovno vežbe. Svi su mi govorili da se moj govor poboljšao ali ja to nisam primećivala. jednom sam otišla na audiciju za glumu. Obuzimala me je velika trema, ali sam se setila šta je doktor rekao. Udahnula sam duboko i izdahnula. Mislila sam na moj govor, zamišljala sam da nema nikoga predamnom, nego samo prazne stolice. Bilo je predivno, prvi put sam izašla na binu a da nisam zamucala.

terapija_mucanje_vorobjev_thumbMilan

Od kako sam zadnji put bio kod doktora, govor se dosta popravio i osećam se mnogo slobodnije i opuštenije za bilo kakav razgovor. Vježbao sam svakodnevno što sam više mogao. Posle prve terapije imam veliku želju da što više komuniciram sa ljudima i srećan sam zbog toga. najviše imam problema sa govorom kad sam nenaspavan i umoran.