Savladavanje mucanja

Nevena

NEVENA

„Samo je važno da u glavi imate tu želju da to pobedite i da naprežete stomak i da ne slušate šta drugi pričaju o vama nego da vi sami mislite šta vi hoćete i ja mislim da nismo mnogo drugačiji od drugih.“

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Dobar dan, sledeći naš učesnik u školi pobednija je Nevena. Nevena, kaži gde nalaziš snagu i motivaciju za dalje vežbanje da pobediš mucanje.

Nevena: Svi su mi govorili da se moj govor poboljšao, ali ja to nisam mnogo primećivala dok nisam otišla na tu audiciju i sve je dobro bilo i tad sam dobila tu želju da skroz popravim svoj govor i do kraja ću ga popraviti, da više nema zamuckivanja kao pre…

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Ti hoćeš da budeš glumica. Da li se sada bojiš kamere ili ne?

Nevena: Pa malo.

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Pošto ti hoćeš da budeš glumica, ti treba najviše od svih nas da imaš tonevena-mucanje-savladavanje zadovoljstvo da komuniciraš pred kamerom i prosto nemaš drugog izlaza – nego moraš imati to zadovoljstvo. Ako budeš se bojala, nećeš imati zadovoljstvo tako da moraš potpuno da se oslobodiš od tog straha. Daj savet neki onima koji još mucaju, kako da ga pobede.

Nevena: Samo je važno da u glavi imate tu želju da to pobedite i da naprežete stomak i da ne slušate šta drugi pričaju o vama nego da vi sami mislite šta vi hoćete i ja mislim da nismo mnogo drugačiji od drugih. (suze)

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Doktor misli da su to suze uspeha.