Problem mucanja u školi

sekula

SEKULA

„Vežbam kući, svestan sam da moram da vežbam da popravim svoj govor. Moram da verujem u sebe, da budem uporan, da ne mislim šta drugi kažu.“

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Sekula, Dr veruje u tebe, a znaš li kada je zaista poverovao u tebe da ćeš imati odličan rezultat? Da li znaš možda taj trenutak?

Sekula: Ne znam

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Poverovao ti je da ćeš imati odličan rezultat, sad kad si došao treći put. Zato što prvi i drugi put kad si vežbao, bilo je dobro, ali je to moglo još bolje, ali sada vežbaš mnogo, mnogo bolje. I kada je sad video, kada je video kako vežbaš sada je mnogo mirniji, shvatio je da si ga razumeo, da si ga čuo, znači da ćeš dobro da vežbaš. Reci nešto o sebi: gde živiš, čime se baviš i koji imaš rezultat i da li ti je lakše nego ranije.

Sekula: Ja se zovem Sekula imam 17 godina, đivim u Užicu. idem u treću godinu srednje škole. Sada mi je mnogosekula-mucanje-problem lakše. Mnogo lakše pričam sa ljudima, mnogo mi je lakše u školi, pred nastavnicima. Ovde sam godinu dana, vežbam kući…

Dr Vorobjev / Prevodilac Jelena: Je l’ baš želiš da radiš vežbe ili si svestan da moraš da radiš i da u tome nalaziš motivaciju ili prosto obožavaš ove vežbe, pa zato radiš?

Sekula: Svestan sam da moram da radim vežbe da popravim moj govor. Moram da verujem u sebe da budem uporan. Da ne mislim šta drugi kažu.